SVN

Fra LaTeX
Skift til: Navigation, Søgning

Kort sagt tilbyder subversion/SVN versionsstyring til jeres rapport. Det vil sige hver gang man committer sine ændringer til serveren, gemmes en ny version af rapporten. Dette giver blandt andet mulighed for at sammenligne en fil som den så ud i version x og y, eller at gendanne en fil som den var for nogle dage siden. Dette giver en enorm fleksibilitet i forbindelse med rapportskrivning. Du kan læse mere om SVN her: Wikipedia.dk - Subversion

Indholdsfortegnelse

Opsætning

SVN klient

Vi anbefaler TortoiseSVN som kan hentes her: TortoiseSVN download. Under Language Packs er der også en dansk udgave. Hvis du ikke ved om dit system er 32bit eller 64bit så vælg 32bit.

(SVN klient til Mac OS X: SVN til Mac brugere: SCPlugin)

For at åbne tortoiseSVN indstillinger skal man højreklikke på en mappe og vælge TortoiseSVN -> Settings. Under General indstillinger er der en Global ignore pattern: kasse. Den specificerer hvilke filtyper der skal ignoreres. Når man compiler sin rapport bliver der genereret nogle filer som helst ikke skal ind i SVN repository. Tilføj følgende fil ekstensions til listen for at undgå at "junk" filer bliver committed til SVN:
*.pdf *.aux *.bbl *.blg *.log *.out *.toc *.tps

Hvis man gerne hurtigt vil have fjernet junk filerne fra sin mappe kan man bruge en eksekverbar fil. Hent dette tekstdokument, Fil:Junk.txt, og ændre filendelsen fra .txt til .bat. Filen skal herefter bare placeres i rapportens rod sti (hvor .tex filen med preamble ligger) og eksekveres.

Vi anbefaler følgende guide i brug af tortoiseSVN: TortoiseSVN Guide

SVN server

IST tilbyder SVN for studerende - se dette dokument for yderligere info: SVN til Basis studerende på AAUE. Alternativt kan man købe sig til SVN "ude i byen" eller sætte sin egen server op. Der findes flere virksomheder der tilbyder gratis SVN hosting, blandt andre RiouxSVN dog med visse begrænsninger.

Hvis en gruppe vil lave deres egen SVN server kan vi anbefale VisualSVN som en meget brugervenlig løsning hvor opsætningen tager ganske få minutter.

SVN Checkout

Update/Commit

HUSK at "add" nye filer!

Konflikter

Fortryd commit(s)

Det er, som udgangspunkt, ikke muligt at fjerne et commit helt, men man kan altid vende tilbage til en tidligere udgave. Dette foregår ved at man højre-klikker i sin mappe, vælger turtoise-menuen, og klikker på show log. En log over ændringerne skulle komme frem. Højreklikker man nu på en revision i loggen, finder man muligheden for at vende tilbage til pågældende revision ("Revert to this revision") og muligheden for at fjerne ændringerne fra den enkelte revision ("Revert changes from this revision").